De productie van de KCC Custom Teamkleding vindt plaats in Polen en sinds dit jaar ook in de Filipijnen. Voor een deel is de productie handmatig en voor een deel met moderne apparatuur. Door de kennis en ervaring van de medewerkers wordt er volgens de hoogste normen geproduceerd. De productie afdeling in Polen heeft al meer dan 30 jaar ervaring in de productie van custom made teamkleding. Het proces verloopt soepel en efficiënt dankzij op maat gemaakte software die helpt bij te houden wat er gebeurt met elke product tijdens alle processen.

PRINTEN VAN DE ONTWERPEN

Tijdens het printen van het ontwerp met de modernste printers op groot formaat wordt gebruik gemaakt van op maat gemaakte printprofielen. Hiermee kunnen de kleuren zeer verfijnd worden en behoren ze tot een van de diepste en donkerste in de branche.

Na het printen worden alle kleuren met behulp van een spectrofotometer gecontroleerd en vervolgens worden deze vergeleken met het controlemonster. Het verschil, dat de Delta E-variatie is, bepaalt of de bestelling door kan gaan naar het sublimatie proces.

HET SUBLIMATIE PROCES

Tijdens het sublimatieproces worden de uitgesneden stoffen onderdelen van het kledingstuk op de geprint ontwerpen gelegd. Door middel van een hittepers worden deze vervolgens in de polyestervezel gedrukt. Het bijzondere hiervan is, dat polyestervezels bij een bepaalde temperatuur open gaan staan. De inkt vergast onder invloed van diezelfde temperatuur en zakt daarna in de openstaande polyestervezel. Bij het afkoelen sluit de vezel zich weer waardoor de inkt is opgesloten in de stof.

KCC custom teamkleding productieproces
KCC custom teamkleding productieproces
KCC custom teamkleding productieproces

DE NAAI AFDELING

Op de naai-afdelingen wordt gewerkt met een enorm assortiment verschillende types, volledig geautomatiseerde naaimachines. Elke specifiek geconfigureerd voor de bewerkingen die nodig zijn voor een bepaald kledingstuk. De juiste garen, kleuren, naaldtypen en afmetingen zijn voorbeelden van de vele details die tijdens deze productiefase beheerst worden. De zorg, aandacht en enorme ervaring van de medewerkers zorgen ervoor dat aan de hoogste normen wordt voldaan tijdens de productie van de KCC custom teamkleding.

KWALITEITSCONTROLE &
HERHAAL BESTELLINGEN

Ieder KCC kledingstuk wordt tijdens het productieproces op meerdere locaties gemeten en gecontroleerd om ervoor te zorgen dat de genaaide maatvoering overeenkomt met de productspecificaties. Aan het einde van het proces worden de stof, stiksels en ritsen op onvolkomenheden gecontroleerd. Als er op enig moment de kleinste imperfectie wordt gevonden, wordt het kledingstuk afgekeurd en teruggestuurd naar de productie om te worden gerepareerd of vervangen. Dit zorgt ervoor dat de geleverde producten daadwerkelijk zijn wat er is besteld.