Geen enkel kledingstuk is bij het fietsen belangrijker dan een fietsbroek van goede kwaliteit. KCC weet dat uit persoonlijke ervaring en sluit nooit compromissen als het gaat om de kwaliteit van de zemen. Een goede zeem maakt het verschil. Ze zijn handgemaakt in Italië bij de gerenommeerde leverancier Dolomiti Pads en worden in productie met de de hand in de broek genaaid.

KCC STELVIO ZEEM

De broeken in de KCC Speed lijn worden geleverd met de donker- grijze KCC Stelvio zeem.

Dit is het topmodel uit de collectie en deze zeem is als enige in de markt voorzien van een canyon in het midden waardoor je het tijdens het fietsen minder druk ervaart. De speciale bovenlaag gemaakt van een zachte microvezel met antibacteriële eigenschappen zorgt voor een nog beter ventilatie. Op de toplaag is een hydrofiele behandeling toegepast op de microvezel voor verbeterde zweetopname. De gerimpelde textuur verbetert het ademend vermogen en de rekbaarheid. Voor de damesbroeken uit de Speed lijn van KCC is er een speciale uitvoering van de Stelvio zeem ontwikkeld.


KCC GAVIA ZEEM

Alle broeken in de KCC Cyclo lijn worden geleverd met de rode Gavia zeem van Dolomiti-Pads.

Deze zeem heeft een Open Cell constructie. Het schuim blijft onder alle omstandigheden veel droger en behoudt dan zijn dempende werking. Biedt tot 8 uur bescherming tegen zadelpijn tijdens het fietsen. Het vlakke oppervlak van de zeem vermindert schuren en wrijven. Daarnaast heeft de zeem geen harde randen en zachte overgangszones. Is flexibel en juist stevig op de plaatsen waar dat het meest gewenst is. Voor de damesbroeken van KCC is er een speciale uitvoering van de Gavia zeem ontwikkeld.


KCC BORMIO ZEEM

Alle broeken in de KCC Performance lijn worden geleverd met de oranje Bormio zeem van Dolomiti Pads.

De zeem vervaardigd van meerde lagen schuim met verschillende dichtheden en biedt bescherming tot 6 uur. Na 6 jaar gebruik in de KCC fietsbroeken is deze zeem inmiddels een echte klassieker. Voor de damesbroeken uit de Performance lijn van KCC is er een speciale uitvoering van de Bormio zeem ontwikkeld.


KCC FOSCAGNO ZEEM

Alle broeken in de KCC Focus lijn worden geleverd met de Foscagno zeem.

Gefabriceerd bij de gerenommeerde Italiaanse zemen fabrikant Dolomiti Pads. De anatomisch gevormde zeem is gemaakt van 10 millimeter dik geperforeerd Italiaans schuim met een standaard dichtheid en afgeronde laser gesneden randen. De toplaag van de zeem voelt zacht en soepel aan en biedt bescherming tot 4 uur fietsen. Voor de damesbroeken uit de Focus lijn is een speciaal model van de Foscagno zeem ontwikkeld.


KCC KINDER ZEEM

Net als volwassenen kunnen ook kinderen last krijgen van zadelpijn wanneer ze wat langere stukken fietsen. Omdat kinderen lichter en smaller zijn dan volwassenen, is de KCC kinder zeem smaller en dunner. De zitbotten zitten nog niet zo ver van elkaar, dus een smaller zeem ondersteunt meer dan voldoende. Verder oefenen kinderen door hun geringere gewicht minder druk uit op het zadel, daardoor biedt een dunnere zeem kinderen ook al voldoende comfort. 


KCC TRIATHLON ZEEM

De KCC triathlon zeem met 2 schuimdikten is speciaal ontworpen voor triathlon. De zeem biedt extra bescherming in het perineale gebied. Goed geperforeerd om het water snel te verdrijven. Flexibel en daardoor niet belastend tijdens het lopen. De zeem is perfect voor iedere afstand. Zelfs geschikt voor de hele afstand of IRONMAN.